Kjøttboller med potetmos, grønnkålchips, rørte tyttebær og sjysaus

Kjøttboller med potetmos, grønnkålchips, rørte tyttebær og sjysaus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • pepper
    • laktosefri melk
    • laktosefritt smør
    • bakepapir (kan sløyfes)
    Melne poteter
    400 g
    Gulrøtter
    400 g
    Kjøttboller med grønnsaker
    300 g
    Sjysaus
    1 pakke
    Grønnkål
    50 g
    Rørte tyttebær
    1 pakke
    Olje
    Salt
    Pepper
    Laktosefri melk
    Laktosefritt smør
    Bakepapir (kan sløyfes)
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt malt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.

    Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
    Skrell potetene og kok dem på middels varme i vannet fra punkt 1 i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
    Skrell og kutt gulrøttene i staver. Ha gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 2-3 minutter. Ha sjysausen over kjøttbollene og kok opp. La kjøttbollene trekke i sausen på middels varme til kjøttbollene er gjennomvarme.
    Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen sammen med gulrøttene i ca. 5 minutter, eller til den er sprø. Følg med så den ikke blir svidd.
    Hell vannet av potetene, og mos dem samme med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
    Server retten med de rørte tyttebærene.
    Tips! Når grønnkålen er i ovnen, kan du åpne ovnsdøra innimellom for å slippe ut litt av dampen. Slik blir grønnkålen sprøere!
    God middag!