Kjøttboller med potetmos, grønnkålchips, rørte tyttebær og sjysaus
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- laktosefri melk
- laktosefritt smør
- bakepapir (kan sløyfes)
Melne poteter
400 g
Gulrøtter
400 g
Kjøttboller med grønnsaker
300 g
Sjysaus
1 pakke
Grønnkål
50 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Laktosefri melk
Laktosefritt smør
Bakepapir (kan sløyfes)
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt malt muskatnøtt i potetmosen for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skrell potetene og kok dem på middels varme i vannet fra punkt 1 i ca. 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Ha gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i ca. 20 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttbollene i 2-3 minutter. Ha sjysausen over kjøttbollene og kok opp. La kjøttbollene trekke i sausen på middels varme til kjøttbollene er gjennomvarme.
Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen sammen med gulrøttene i ca. 5 minutter, eller til den er sprø. Følg med så den ikke blir svidd.
Hell vannet av potetene, og mos dem samme med 1 ss laktosefritt smør. Spe på med ca. 1 dl laktosefri melk, litt og litt, til mosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server retten med de rørte tyttebærene.
Tips! Når grønnkålen er i ovnen, kan du åpne ovnsdøra innimellom for å slippe ut litt av dampen. Slik blir grønnkålen sprøere!
God middag!