20-30
Vegetar
Linguine i krydret tomatsaus med kikerter og fetaost, servert med ristet hjertesalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Tomatsaus med kikerter
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kikerter
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Moste tomater
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Fetaost (Melk, Laktose)
75 g
Linguine
Linguine (Hvete)
200 g
Ristet hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Sitron
1 stk
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 800 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 108 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne sitronen med snittflatene ned i stekepannen sammen med salaten. Det får fram en deilig sødme i sitronen.
- Tomatsaus med kikerter, forberedelse: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil og skyll kikertene. Skyll, tørk og grovhakk persillen.
- Linguine: Kok pastaen som anvist på pakken.
- Tomatsaus med kikerter: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett løken og hvitløken, og la det steke i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kikertene og stek det videre i ett minutt. Tilsett de moste tomatene, buljongen og det tyrkiske krydderet. La sausen få et oppkok, senk temperaturen til middels varme, og la den småkoke i omtrent 10 minuter.
- Ristet hjertesalat: Del hjertesalaten i to på midten, skyll den godt innvendig, og tørk den. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule). Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek salaten med snittflatene ned, i omtrent 3 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Legg salaten på en tallerken og skvis over litt saft fra sitronen(se tips) og topp med litt flaksalt, hvitløksdressingen og sitronskallet.
- Tomatsaus med kikerter, fortsettelse: Smak til tomatsausen med salt og pepper, og vend inn den ferdigkokte pastaen. Topp retten med den hakkede persillen, og smuldre fetaosten over.
- Vel bekomme!