25-35
Laktosefri
Glutenfri
Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med brunet tyttebærsmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Purrepoteter
Poteter
350 g
Purre
½ stk
Smør (Melk)
1 ts
Eple og rødkål
Grønt eple
½–1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Stekt laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Brunet tyttebærsmør
Sjalottløk
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Smør (Melk)
2–3 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 673 kcal
- Fett 37 g
- Karbohydrater 53 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en fløyelsmyk potetmos av potetene, og server purren smørstekt til retten. Fisken kan også stekes i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 8 minutter.
- Purrepoteter: Skyll og kutt potetene i to. Kutt purren i to på langs, skyll den godt mellom lagene, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Eple og rødkål: Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek rødkålen videre i 2 minutter. Vend inn eplet, og krydre med litt salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering, slik at den holder seg varm.
- Stekt laksefilet: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering.
- Brunet tyttebærsmør: Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken og 2–3 ss smør i en liten kjele, og varm opp på middels varme i 3–4 minutter, til smøret er lysebrunt og har en nøtteaktig lukt. Ta kjelen av platen, og pisk inn de rørte tyttebærene.
- Purrepoteter, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm det hele opp på høy varme i omtrent 2 minutter, mens du vender det sammen. Krydre med salt og pepper.
- Vel bekomme!