35-45
Glutenfri
Bakt torsk, lun potetsalat med syltet rødløk servert med bakte gulrøtter og kremet saus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- vann
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- sukker
- smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Lun potetsalat
Poteter
350 g
Grønt eple
1 stk
Dill
½ bunt
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½–1 pakke
Bakte gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
Syltet rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Bakt torsk
Torskefilet med skinn (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Saus
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 601 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 60 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne bake fisken på samme brett som gulrøttene. Legg da torsken oppå gulrøttene når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Du kan servere crème fraîchen kald, ved å kun blande den med krydderet.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Lun potetsalat: Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok dem i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll eplet og dillen. Kutt eplet i små terninger og grovhakk dillen, og legg det over i en bolle.
- Bakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver på skrå. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter, til de er gylne og møre.
- Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
- Bakt torsk: Fordel fisken, med skinnsiden ned, i en ildfast form og krydre med litt salt og pepper. Fordel 1 ss smør oppå fisken, og stek den i ovnen, sammen med gulrøttene, de siste 10 minuttene av grønnsakenes steketid. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og skinnet lett kan dras av.
- Lun potetsalat, fortsettelse: Bland de ferdigkokte potetene i bollen sammen med eplet og dillen, og vend inn den syltede løken og sennepsvinaigretten. Smak til med litt salt og pepper.
- Saus: Varm crème fraîchen forsiktig opp i en liten kjele, og smak til med kryddermiksen og litt salt.
- Vel bekomme!