Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Spicy rabarbraglaze
Gul løk
½ stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
½ stk
Rabarbra, bit
1 stk
Lime
½ stk
Honning
1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
½ ss
Bakt squash
Gul squash
1 stk
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
2 ss
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Kyllinglår
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Servering
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 665 kcal
- Fett 32 g
- Karbohydrater 51 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vannmengden avhenger av hvor mye væske rabarbraen slipper. Ser du at glazen blir for tørr, justerer du med litt mer vann. Ønsker du en sterkere glaze, kan hele chilien brukes i glazen.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Spicy rabarbraglaze: Skrell og finhakk løken og ingefæren. Skyll og finhakk halvparten av chilien. Skrell og kutt rabarbraen i terninger. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen.
- Spicy rabarbraglaze, fortsettelse: Ha honningen i en kjele, og varm den forsiktig opp på middels høy varme. La honningen bruse i omtrent 2 minutter, og vend inn løken, ingefæren, rabarbraen og den finhakkede chilien. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl vann, og la det hele få et oppkok (se tips). Skru ned varmen og la glazen småkoke på svak varme i omtrent 15 minutter, eller til rabarbraen er helt mør. Mos rabarbraen lett sammen med en gaffel, og smak til med saft fra limen, limeskallet og litt soyasaus.
- Bakt squash: Skyll og kutt squashen i tykke skiver på langs. Lag små ruter i squashkjøttet uten å kutte helt igjennom, og legg den i en ildfast form. Ha over 2 ss soyasaus, litt olje og krydre med persilladen. Bak squashen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og mør.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Kyllinglår: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Ha kyllingen over i en ildfast form, og fordel den spicy rabarbraglazen oppå. Stek det hele i ovnen, under squashen, i omtrent 5 minutter, til kylling er gjennomstekt.
- Servering: Kutt resten av chilien i tynne ringer og resten av limen i båter. Server lettrømmen og limebåtene til retten, og topp med chilien. Vel bekomme!