Laktosefri
Spicy kylling
med soya- og ingefærnudler, peanøtter og søt chilisausRetten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
Nudler
125 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønnkål
50 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Chiliflak
½–1 pakke
Lime
1 stk
Søt chilisaus
½–1 pakke
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 720 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold gjerne fettet på kyllingen for bedre smak, det smelter i pannen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Sil vannet fra de ferdigkokte nudlene og vend inn soya- og ingefærsausen.
Skyll og kutt paprikaen i tynne strimler. Skrell og kutt løken i tynne båter.
Varm opp en wokpanne eller en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok paprikaen, løken og grønnkålen i 2–3 minutter. Vend på grønnsakene hele tiden, og krydre med salt. Ha grønnsakene over på et fat.
Skjær kyllingen i mindre biter. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek kyllingen under omrøring i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt. Krydre med chiliflakene og litt salt.
Kutt limen i båter. Bland sammen kyllingen og grønnsakene, og server med nudlene. Topp retten med limebåtene, den søte chilisausen og peanøttene.
God middag!