Sitronbakt laksefilet med frisk dill, jordskokkrisotto, aromasopp og urtedressing
20-30
Glutenfri

Sitronbakt laksefilet med frisk dill, jordskokkrisotto, aromasopp og urtedressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • olje
  • salt
  • pepper

Jordskokkrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
jordskokker
Jordskokker
250 g
risottoris
Risottoris
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
5–6 dl
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Sitronbakt laksefilet med frisk dill

sitron
Sitron
½ stk
dill
Dill
½ bunt
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Stekt aromasopp

aromasopp
Aromasopp
100 g

Tilbehør

sitron
Sitron
½ stk
urtedressing
Urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
dill
Dill
½ bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 637 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i smør i en stekepanne på middels varme i 1–2 minutter på hver side for ekstra god smak og mindre oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Jordskokkrisotto: Skrell løken og jordskokkene. Finhakk løken, og kutt jordskokkene i terninger. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, jordskokkene og risottorisen i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett grønnsaksbuljongen, 1 ss eddik og 5–6 dl vann. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom.   
  3. Sitronbakt laksefilet med frisk dill: Skyll og tørk sitronen godt. Skyll og tørk dillen. Ha fisken i en smurt ildfast form. Finriv litt skall fra sitronen (kun det gule) og dillen over fisken, og krydre med salt og pepper. Stek fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Stekt aromasopp: Børst soppen fri fra jord, og del den i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er lett brunet, og krydre med salt og pepper. 
  5. Jordskokkrisotto, fortsettelse: Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Vend inn den revne osten og 1 ss smør i risottoen, og smak til med ½ ss soyasaus, salt og pepper.   
  6. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene, urtedressingen og resten av dillen til retten.