Hvit pizza med rosastekt mørbrad, kantareller og grønnkål, toppet med syltet rødløk og trøffelaioli
25-35

Hvit pizza med rosastekt mørbrad, kantareller og grønnkål, toppet med syltet rødløk og trøffelaioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eddik 7 %
  • sukker
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Hvit pizza

crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
kryddermiks med fennikel og pepper
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½–1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
½–1 pakke
grønnkål
Grønnkål
50 g
kantareller
Kantareller
100 g
pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss

Biff

mørbrad
Mørbrad
180 g
Smør (Melk)
½ ss

Trøffelaioli

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
trøffelolje
Trøffelolje
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1158 kcal
  • Fett 63 g
  • Karbohydrater 103 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Spar på litt av osten til topping. Skjær den i tynne skiver eller finriv den over den ferdigstekte pizzaen. Hvis du steker flere pizzaer samtidig er det lurt å bytte plass på stekebrettene midtveis i steketiden, for et jevnere resultat.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft, eller så høyt den går. 
  2. Hvit pizza: Ha crème fraîchen i en liten skål og vend inn kryddermiksen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern og vend osten inn med crème fraîchen (se tips). Smak til med litt salt og pepper. Skyll grønnkålen, ha den over i en bolle, og vend inn litt olje, salt og pepper. Børst vekk eventuelle jordrester fra kantarellene, og riv dem i mindre strimler. Ha soppen i bollen med grønnkålen og vend det forsiktig sammen. 
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  4. Hvit pizza, fortsettelse: Ha pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel den hvite sausen jevnt utover. Spre grønnkålen og kantarellene på pizzaene, og stek dem midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til grønnkålen er sprø og kantarellene er gylne (se tips). 
  5. Biff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og ½ ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær det i tynne skiver før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. 
  6. Trøffelaioli: Ha aiolien i en liten skål, og smak til med ønsket mengde av trøffeloljen.
  7. Topp pizzaene med biffen og den syltede løken, og drypp trøffelaiolien over. Vel bekomme!