35-45
Laktosefri
Sitronpanerte svineschnitzler med ovnsbakte poteter og rosenkål, tomat, persille og rødvinssaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- hvetemel
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
- plastfolie (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter og rosenkål
Gul løk
1 stk
Poteter
350 g
Rosenkål
200 g
Sitronpanerte svineschnitzler
Egg (Egg)
1 stk
Sitron
½ stk
Panering
1 pakke
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvetemel (Egg, Hvete)
1 dl
Rødvinssaus
Rødvinssaus (Melk)
½–1 pakke
Tomat og bladpersille
Tomat
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 729 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 57 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og rosenkål: Skrell og kutt løken i båter. Kutt potetene i båter. Kutt rosenkålen i to. Fordel potetene, løken og rosenkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter.
- Sitronpanerte svineschnitzler, forberedelse: Knekk egget i en skål, og pisk det med en gaffel. Ha omtrent 1 dl hvetemel i en annen skål. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Bland skallet fra sitronen med paneringen, og fordel sitronpaneringen utover en tallerken.
- Sitronpanerte svineschnitzler: Ha litt plastfolie rundt hver av kjøttskivene, og bruk en kjevle til å banke kjøttet litt flatere. Ta av plastfolien, og krydre kjøttet med litt salt og pepper. Vend kjøttet først i hvetemelet, så i egget, og til slutt i sitronpaneringen. La schnitzlene ligge på en tallerken i 2–3 minutter før du steker dem.
- Sitronpanerte svineschnitzler, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i 3–4 minutter på hver side, eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt.
- Rødvinssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
- Tomat og bladpersille: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og grovhakk bladpersillen. Bland tomaten og persillen i en liten serveringsskål.
- Servering: Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.