15-20
Laktosefri
Laksefilet med kokte poteter og ovnsbakte grønnsaker, servert med teriyakismørsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Ovnsbakt laks og grønnsaker
Rødløk
1 stk
Wokmiks m/grønnkål
300 g
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakismørsaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 676 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
- Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakt laks og grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel løkbåtene og wokmiksen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel fiskestykkene i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene øverst i ovnen, og laksen under grønnsakene i 8–10 minutter, eller til fisken har en svak mørkerosa kjerne.
- Teriyakismørsaus: Smelt 2 ss smør i en liten kjele, og rør inn teriyakisausen. Hold sausen varm frem til servering.
- God middag!