Krydret filetstykke av svin med bulgur, avokadohummus og varm tomatsalat
20-30

Krydret filetstykke av svin med bulgur, avokadohummus og varm tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • sukker

Bulgur

tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Vann
2½ dl
Smør (Melk)
½ ss

Varm tomatsalat

tomater
Tomater
2 stk
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk

Krydret filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Til servering

avokadohummus
Avokadohummus
1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 568 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til yoghurten med litt av det tyrkiske krydderet, eller vend sammen avokadohummusen og yoghurten til en dressing. Tomatsalaten kan serveres kald.

  1. Bulgur: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Tilsett tomatpuréen, og stek den i omtrent 1 minutt. Tilsett 2½ dl vann og litt salt, og kok opp. Ha bulguren i det kokende vannet, og rør om. La bulguren småkoke under lokk i 8–10 minutter. Rør om jevnlig slik at det ikke svir seg. Vend inn ½ ss smør før servering.    
  2. Varm tomatsalat: Skyll tomatene og persillen, og skrell løken. Kutt tomatene i båter, løken i skiver og plukk persillebladene fra stilkene. 
  3. Krydret filetstykke av svin: Skjær kjøttet i to like tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side. Løft kjøttet over på en tallerken og krydre med det tyrkiske krydderet og litt salt.  
  4. Varm tomatsalat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og stek tomatene og løken i 2 minutter. Krydre med litt salt, pepper og sukker, og vend inn persillen. 
  5. Server avokadohummusen og yoghurten til retten (se tips).