20-30
Glutenfri
Sitruskrydret svinebiff med potetmos, kremkokte jordskokker med eple og ovnsbakte gulrøtter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- melk
Basisvarer
- melk
- smør
- vann
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Potetmos
Poteter
350 g
Melk (Melk)
1–1½ dl
Smør (Melk)
½ ss
Ovnsbakte gulrøtter
Gulrøtter
400 g
Kremkokte jordskokker med eple
Jordskokk
250 g
Norsk eple
½ stk
Oksebuljong
1 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
2–3 dl
Sitruskrydret svinebiff
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 647 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ikke har melk hjemme, eller ønsker en enklere tilberedning, kan potetene stekes i ovnen med gulrøttene.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Potetmos: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte gulrøtter: Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Fordel gulrotstavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek gulrøttene midt i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på gulrotstavene en gang underveis i stekingen.
- Kremkokte jordskokker med eple: Skrell og del jordskokkene i mindre biter. Ha jordskokkene i en kjele, og dekk dem med 2–3 dl vann. Kok jordskokkene under lokk på middels varme i omtrent 8 minutter.
- Sitruskrydret svinebiff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet 2–3 minutter på hver side. Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 3 minutter før servering.
- Kremkokte jordskokker med eple, fortsettelse: Skrell eplet hvis du vil, og kutt det i mindre biter. Sil vannet av jordskokkene, og tilsett eplebitene, oksebuljongen og matfløten. Kok det hele på høy varme i omtrent 3 minutter, til sausen har tyknet noe. Smak til med salt og pepper.
- Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene, og ha dem tilbake i kjelen. Mos potetene, og spe på med 1–1½ dl melk, litt etter litt, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper rett før servering. Ha ½ ss smør i mosen for en rundere smak.
- God middag!