35-45
Hjemmelagde kebaber med bakt gresskarkrem og bulgur, servert med sitron- og persilleyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- melk
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gresskarkrem
Flaskegresskar
½ stk
Rødløk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Sitron
½ stk
Ruccola
50 g
Kebab
Kjøttdeig med linser
300 g
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Melk (Melk)
3 ss
Salt
⅓ ts
Sitron- og persilleyoghurt
Sitron
½ stk
Bladpersille
½ bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 717 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du ikke har melk, kan den erstattes med lik mengde vann. Om gresskarkremen blir for tykk, kan du tilsette litt av yoghurten eller litt vann.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Gresskarkrem: Skrell og kutt gresskaret i store terninger. Skrell og kutt løken i båter. Fordel gresskaret utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og fordel løken utover den andre siden. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Kebab: Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland inn halvparten av persillen, hvitløken, chiliflakene, ⅓ ts salt og 3 ss melk. Form deigen til korte, tykke pølser.
- Kebab, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i omtrent 8 minutter, eller til de er gjennomstekte. Snu dem underveis.
- Bulgur, fortsettelse: Skyll og finriv skallet (kun det gule) av sitronen på et rivjern. Skyll ruccolaen. Ha den ferdigkokte bulguren i en serveringsskål, og bland inn halvparten av sitronskallet, saften fra halve sitronen, ruccolaen og litt pepper.
- Gresskarkrem, fortsettelse: Ha de ferdigstekte gresskarbitene og 1 ss smør i et litermål. Bruk en stavmikser eller blender og kjør dem til en glatt krem. Smak til med salt og pepper, og ha det over i en serveringsskål. Bland rødløken med bulguren.
- Sitron- og persilleyoghurt: Ha yoghurten i en serveringsskål, og rør inn resten av persillen og sitronskallet. Smak til med litt saft fra resten av sitronen, salt og pepper.
- Håper det smaker!