15-20
Kyllingbryst med appelsin- og timianbakte gulrøtter, kokte poteter og soppsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- sukker/honning
- salt
- pepper
- olje
Poteter og soppsaus
Småpoteter
300 g
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Kyllingbryst og gulrøtter
Kyllingbryst
300 g
Gulrøtter
400 g
Timian
½ bunt
Appelsin
½–1 stk
Sukker/honning
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 502 kcal
- Fett 16 g
- Karbohydrater 52 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk steketermometer på kyllingen for best resultat. Ta ut kyllingen når kjernetemperaturen ligger på 65 grader, og la kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den i skiver. Da vil temperaturen ligge på 68–70 grader, som er perfekt for kyllingbryst.
- Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
- Poteter og soppsaus: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med vann, men ha i litt ekstra. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Ha i posen med soppsausen de siste 10 minuttene av koketiden.
- Kyllingbryst og gulrøtter: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Skru av platen.
- Kyllingbryst og gulrøtter, fortsettelse: Skrell og kutt gulrøttene i to på langs. Skyll og dra bladene av timianen. Fordel gulrøttene i en ildfast form, og vend inn litt olje, ½ ss sukker eller flytende honning, ønsket mengde av timianen og saften fra appelsinen. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingen oppå gulrøttene i formen, og stek det hele i ovnen i 12–15 minutter (se tips).
- Vel bekomme!