15-20
Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torsk med kokte poteter, råkostsalat og eggesmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Eggesmør
Egg (Egg)
2 stk
Smør (Melk)
50 g
Lettsaltet torsk
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
1 l
Råkostsalat
Norsk eple
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 541 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 38 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gulrøttene i lettsaltet vann i 2–3 minutter hvis du heller foretrekker det.
- Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke (på lav varme) i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
- Eggesmør: Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i biter. Smelt 50 g smør i en kjele. Vend inn eggene før servering. Smak til med litt salt.
- Lettsaltet torsk: Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann. Skyll fisken i kaldt vann. Skru av platen, og ha fisken i kjelen. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, eller til den flaker seg.
- Råkostsalat: Skyll eller skrell eplet. Skrell gulrøttene, og grovriv dem og eplet på et rivjern. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
- Vel bekomme!