15-20
Laktosefri
Wok med kyllingkjøttdeig i teriyakisaus, servert med jasminris og stekt egg
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Ris
Jasminris
135 g
Wok
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønne bønner
150 g
Kyllingkjøttdeig
300 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Stekt egg
Egg (Egg)
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 737 kcal
- Fett 25 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Wok: Skrell løken og gulroten. Skjær løken i tynne skiver. Kutt gulroten i to på langs og deretter i tynne skiver. Kutt av endene på bønnene og del de på midten.
- Wok, fortsettelse: Varm opp en wokpanne eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og ha i løken, bønnene og gulroten. Krydre med litt salt og pepper, og stek videre i 2–3 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett teriyakisausen og edamamebønnene, og la det stå på svak varme til resten av retten er klar.
- Stekt egg: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet, men eggeplommen er rennende. Krydre med litt salt og pepper.
- Vel bekomme!