Fiskeburger i brioche servert med eple-coleslaw, syltet rødløk, potetfries og aioli
20-30

Fiskeburger i brioche servert med eple-coleslaw, syltet rødløk, potetfries og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetfries

poteter
Poteter
350 g

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
4 ss
Sukker
4 ss
Vann
2 dl

Eple-coleslaw

norsk eple
Norsk eple
1 stk
råkostmiks
Råkostmiks
150 g
lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g

Fiskeburger med brioche

Lofotburgere med torsk og sei
Lofotburgere med torsk og sei (Fisk, Selleri, Sennep)
250 g
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 738 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm gjerne fiskeburgerne og burgerbrødene ute på grillen for ekstra god smak og hygge.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetfries: Skyll og kutt potetene i staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetstavene midt i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend på friesene underveis i steketiden for et jevnere resultat.    
  3. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 4 ss eddik, 4 ss sukker og 2 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering. 
  4. Eple-coleslaw: Skyll eplet, og kutt det i tynne strimler, eller grovriv det på et rivjern. Ha eplet, råkostmiksen og urtedressingen i en bolle, og bland godt. Krydre med salt og pepper.    
  5. Fiskeburger: Varm opp en stekepanne eller grillpanne, og ha i litt olje. Stek eller grill fiskeburgerne i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
  6. Brioche-hamburgerbrød: Varm burgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter.  
  7. Servering: Fyll burgerbrødene med eple-coleslawen, fiskeburgerne og den syltede rødløken. Server potetfriesene og aiolien til retten.