15-20
Laktosefri
Bolognese med linguine og ruccolasalat, toppet med finrevet Grana Padano
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
- sukker
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Bolognesesaus
Gulrot
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig av storfe og svin med linser
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Oregano
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Salat
Ruccola
100 g
Rødløk
½ stk
Servering
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 785 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek litt finhakket hvitløk med kjøttdeigen for ekstra smak.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Bolognesesaus: Skrell gulroten, og grovriv den på et rivjern. Skrell og finhakk halve rødløken. Kutt den andre halvparten i tynne strimler. Skrell og finhakk hvitløken.
- Bolognesesaus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, og stek den videre i et par minutter, til den er gjennomstekt. Tilsett den finhakkede løken, gulroten og hvitløken, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett tomatpurèen, oreganokrydderet, oksebuljongen og de hakkede tomatene. La sausen småkoke i 8–10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
- Salat: Skyll ruccolaen, og bland den sammen med resten av rødløken i en serveringsskål. Smak til med litt olivenolje, salt og pepper.
- Servering: Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og server den til retten.