20-30
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, jasminris og appelsinsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Melk
Basisvarer
- smør
- melk
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Vårløk
½ pakke
Jasminris
Jasminris
135 g
Kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Appelsinsaus
Ingefær
½ bit
Appelsinjuice
2½ dl
Maisstivelse
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl
Vann
4 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 658 kcal
- Fett 17 g
- Karbohydrater 84 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kyllingen kan varmes på samme brett som grønnsakene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll og finkutt vårløken. Fordel gulrotstavene og brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kyllingfilet med sitron og pepper: Ha kyllingkjøttet og kraften fra pakken over i en ildfast form. Stek kyllingkjøttet i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.
- Appelsinsaus: Skrell og finhakk ingefæren. Varm opp en kjele med 1 ss smør på middels varme. Stek ingefæren i 2–3 minutter. Ha i appelsinjuicen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Ha i 1 dl melk, og kok opp. Bland maisstivelsen med 4 ss vann i en kopp. Hell blandingen i den kokende sausen, litt etter litt, under omrøring, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med grønnsaksbuljongen og pepper. La sausen småkoke frem til servering.
- Servering: Dryss vårløken over retten ved servering.