35-45
Laktosefri
Glutenfri
Lettsaltet torskefilet med ovnsbakte rødbete- og potetbåter, sellerirotpuré og brunet løk- og ingefærsmør
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte rødbete- og potetbåter
Rødbeter
2 stk
Poteter
350 g
Lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
325 g
Vann
2 l
Sellerirotpuré
Sellerirot (Selleri)
300 g
Brunet løk- og ingefærsmør
Gul løk
½ stk
Ingefær
1 bit
Smør (Melk)
3 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 471 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk hansker når du skreller og kutter rødbetene, de gir fra seg mye farge.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader, og kok opp omtrent 2 liter vann i en kjele til fisken.
- Ovnsbakte rødbete- og potetbåter: Skrell rødbetene, og kutt dem og potetene i båter. Fordel rødbetene og potetene på hver sin side av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbete- og potetbåtene i ovnen i omtrent 30 minutter.
- Lettsaltet torskefilet: Ha fiskestykkene i kjelen fra punkt 1. Skru ned til lav varme. La fisken trekke i vannet i 8–10 minutter, til den flaker seg. Vannet skal helst ikke koke, men være rett under kokepunktet.
- Sellerirotpuré: Kutt skallet av sellerien, og kutt den i store terninger. Kok selleriterningene i omtrent 10 minutter. Sil vannet av sellerien, men spar på litt av kokevannet. Kjør sellerien og vannet glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Brunet løk- og ingefærsmør: Skrell løken og ingefæren. Finhakk løken, og kutt ønsket mengde av ingefæren i tynne strimler. Varm opp en kjele med 3 ss smør til middels høy varme, og stek løken i smøret i 3–4 minutter, eller til smøret er nøttebrunt. Tilsett ingefæren mot slutten av steketiden.
- Servering: Ha gjerne litt fersk ingefær oppå fisken ved servering.